Biodegradeerbare materialen

Wil je als voedingsfabrikant ook meewerken aan een beter milieu? Kies dan om jouw producten te verpakken in de HUISHOUDELIJK biodegradeerbare producten van Darvan.  De verpakking wordt biologisch afgebroken zonder sporen van schadelijke stoffen na te laten.

Darvan specialiseert zich tot het opstellen van productieprocessen voor het verwerken van biodegradeerbare materialen d.m.v. spuitgieten, thermovormen. 

Producten aangemaakt met biodegradeerbare materialen kunnen na hun gebruik op een industriële wijze worden gerecycleerd. Men kan ook in een industriële en/of huishoudelijke omgeving via compostering biodegradeerbare materialen afbreken. 

Biodegradeerbaar materiaal

Biodegradeerbare materialen zullen het probleem van het zwerfvuil niet oplossen. Ook Europa voorziet in een kader richtlijn dat biodegradeerbare afval selectief moet worden ingezameld en niet mag worden vermengd met gewone kunststoffen.

Degradatie van het materiaal

De degradatie van het materiaal bestaat uit twee elementen: biodegradeerbaarheid en desintegratie ( het fysisch uit elkaar vallen van de bio kunststof). Bij een industriële compostering moet na 12 weken 90 % van de bio kunststof door een zeef kleiner dan 2 mm gaan. Het is niet zo dat de stukjes groter dan 2 mm microplastics zijn, deze zullen in de loop van de tijd verder worden afgebroken . Bij biodegradeerbaarheid wordt de omzetting naar Co2 gemeten. Na maximum 6 maand moet 90 % van de koolstof zijn omgezet in Co2 bij een huishoudelijke compostering.

Huishoudelijke en professionele compostering

Een huishoudelijke compostering kan je niet vergelijken met een professionele compostering. De hoeveelheid composterend materiaal is kleiner, de temperatuur is lager en het proces is lager. Hierdoor is het verschil als volgt : 90 % desintegratie na 6 maanden en 90 % biodegradeerbaarheid in een jaar tijd.

Scroll naar boven