Thermovormen: het idee

Traditioneel vacuümvormen brengt veel afvalmateriaal met zich mee. Bij deze ontwikkeling worden de producten gevormd uit voorgesneden/ spuit gegoten velletjes met een minimum aan materiaalverlies.

Spuitgieten

Uitwerken concept

Afvalloos thermovormen is een innovatieve technologie. Met behulp van 3D simulaties en solids werd een nieuwe machine ontworpen, Revolution genaamd.

Thermovormen

Revolution: thermovormmachine die afvalloos vormprodukten aanmaakt

De Revolution maakt het mogelijk afvalloos vormproducten aan te maken. Het materiaal noodzakelijk om de producten aan te maken is slechts de geprojecteerde oppervlakte. Tijdens dit proces wordt geen afval geproduceerd. Hierdoor wordt bij de productie van het eindproduct tot 40% aan grondstof bespaard.

Productie op locatie: Trough the wall

De Revolution thermovormmachine kan worden geïnstalleerd op de plaats waar het eindproduct wordt aangemaakt. Hierdoor worden logistieke kosten gereduceerd. 

Uiterst geschikt voor dure en moeilijk te recycleren materialen

Dit innovatieve thermovormproces wordt gebruikt voor producten die gemaakt zijn van dure materialen en materialen die moeilijk te recyclen zijn, zoals meerlaagse folies, biologische afbreekbare materialen… De Revolution vereist minder elektrisch vermogen, verbruikt minder vacuüm en perslucht in vergelijking met de huidige standaard thermovormmachines. Bovendien wordt 80% oppervlakte bespaard door het inzetten van deze technologie. 

Technologie

Darvan gebruikt hier een aantal specifieke technologieën. Het gaat onder andere om volgende bewerkingen: CNC frezen, conisch draadvonken en matrijstechnologie.

computergestuurd frezen

CNC Frezen

Op een computergestuurde machine wordt door een draaiend gereedschap, frees genaamd, materiaal verspaand. Met de CNC machines kunnen complexe stukken snel en nauwkeurig afgewerkt worden. 

Spuitgieten

Conisch draadvonken

Draadvonken onder hoek: Bij draadvonken wordt een elektrode in de vorm van een messing draad van minimaal diameter 0,10 mm gebruikt. Darvan heeft zich gespecialiseerd in het vonken van conische vormen.

Matrijstechnologie

Matrijstechnologie

Bij Darvan beschikken wij over de noodzakelijke kennis mbt gereedschappen. De vacuumvormmatrijs alsook de stansmatrijs vormen de kern van de machine.

Scroll naar boven