3D EXTRUSIE

3D Extrusie

Het idee

Om een kunststof band met opstaande 3D vormgeving te produceren wordt een kunststofstrook verwarmd en in een complex proces dmv een tegenvorm vormgegeven.  Daarna wordt de band op maat (breedte) gebracht. Dit tijdrovend proces vergt veel energie en brengt veel restmateriaal met zich mee. Door de band op maat te extruderen en meteen rotatief van allerhande vormen ( zowel in- als uitwendige) te voorzien wordt het productieproces enorm vereenvoudigd en veel milieuvriendelijker. 

Technologie

Darvan gebruikt voor het aanmaken van de noodzakelijke gereedschappen enkele specifieke technologieën, zoals conisch draadvonken, zinkeroderen, CNC draaien en profielslijpen. 

Conisch draadvonken

Draadvonken onder hoek: Met behulp van een afwikkeldraad wordt dmv gecontroleerde vonkoverslag materiaal verwijderd. Darvan specialiseert zich in het maken van conische vormen. 

Conisch draadvonken
Zinkeroderen

Zinkeroderen

Vormgeving door middel van vonkoverslag: bij zinkerosie wordt een voorgevormde elektrode dmv vonkoverslag afgebeeld in het werkstuk. 

Hoge snelheidsfrezen ( HSM)

Is een bewerking waar complexe geometrieën kunnen aangemaakt worden. Freesgereedschappen kunnen draaien met een snelheid tot 40 000 t/min waar nauwkeurigheden van enkele micron worden gehaald. 

Hoge snelheidsfrezen - HSM
Profielslijpen

Profielslijpen

Een vorm aan één stuk aanbrengen: Profielslijpen is de slijpbewerking waarbij de slijpschijf de vorm geeft aan  het te vervaardigen product. Daarbij is de kleinst mogelijke radius in de scherpe hoeken 0,02mm.  Er wordt zowel pendelslijpen als profiel-rondslijpen toegepast. Bij het pendelslijpen beweegt de slijpsteen heen en weer en maakt zo een lijncontact. Profiel-rondslijpen laat toe ronde werkstukken met een nauwkeurig profiel aan te maken. 

Scroll naar boven